Skip to main content

Wij presenteren met trots een geweldige visualisatie van ons te bouwen huis in de Tuinen van Ursem voor 11 jongvolwassenen met een beperking met als achtertuin zicht op Oersheim-Natuur.

En nog 1 grote hobbel te nemen en dat is de ‘financiering’.
Daarom zijn we dit jaar aanwezig bij veel evenementen voor en door ons georganiseerd. Zo proberen we ons zelf te presenteren. Onze kinderen als middelpunt om zo de mensen en bedrijven te bereiken die ons initiatief een warm 💙 toedragen.

Hoe mooi zou het zijn om onderdeel te zijn van zo’n club door uw steentje bij te dragen.

Dus hierbij doen we een oproep aan bedrijven in de regio: Kom in actie en laat zien dat je bedrijf iets terug wil doen en betrokken wil zijn voor de regio.

Wij staan natuurlijk open voor een gesprek.

Voor geïnteresseerden hebben wij de nodige informatie klaar staan zoals ons businessplan, financieel haalbaalheidsplan en plannen om ook samen met uw bedrijf een toffe samenwerking op te zetten. Mail met onze sponsorcommissie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met speciale dank aan:
Stichting Family Kuiper Foundation
Architect Studio S3 Heerhugowaard
Rotary Koggenland
TBP Bouw Wormerveer
Visualisatie: Joey van Optic Media / Beyond3D
Gemeente Koggenland
Drukkerij Zwaan Lenoir Wormerveer
BOON Bouwadvies
Wostavin stansvormen
Hardlopen voor Bij Anders
Bevrijdingsfestival Ursem

MISSIE

Stichting Bij Anders heeft als doel een kleinschalige woonvorm te realiseren, medio 2024, waar onze jongeren met een verstandelijke beperking zich thuis voelen. Een groep van 11 jongvolwassenen waar een huiselijke sfeer wordt gecreëerd die zo dicht mogelijk bij de gezinssituatie komt, met de normen en waarden die daar bij horen.

Het bieden van goede zorg, persoonlijke aandacht en betrokkenheid zijn een vereiste om hun zelfredzaamheid te stimuleren en onderhouden. Voor nu en in de toekomst.

VISIE

Een gelukkig en zinvol leven, dat geldt uiteraard ook voor jongeren met een verstandelijke beperking. Wij ouders zijn van mening dat een ieder recht heeft op geborgenheid, gezelligheid, warmte maar ook veiligheid, continuïteit en een goede verzorging. Want als je goed in je vel zit, kun je (sociaal) groeien, vaardigheden leren en participeren in de maatschappij. Dat vinden wij belangrijk.

Wonen met een beperking


Hoe moet dat nou later? Een vraag die ons al jaren bezig houdt. En niet alleen wij, maar ook anderen vragen ons regelmatig of onze kinderen naar een instelling moeten.

Onze kinderen zijn nu, anno 2023, in een leeftijd variërend van 19 – 27 jaar. Ze ronden hun school af, gaan naar dagbesteding en dan? Ze kunnen toch niet hun hele leven bij ons blijven wonen. Dat is voor niemand een gezonde situatie.
Net als dat andere kinderen hun ouderlijk huis verlaten, hun eigen leven gaan leiden en met vallen en opstaan volwassen worden, verdienen ook onze kinderen met een beperking een eigen plek om zich verder te ontwikkelen.

Maar hoe en waar? Waar vinden we een huis voor onze jong volwassenen met een beperking. Een thuis zoals in een gezinssituatie, waar veiligheid en geborgenheid voorop staat en waar ze ten eerste gelukkig kunnen zijn en ten tweede kunnen groeien in hun (sociale) vaardigheden en kunnen leren hun zelfredzaamheid te bevorderen en participeren in de maatschappij.

Een dergelijke zoektocht gaat dan net even anders….

Wonen

Stichting Bij Anders is opgericht omdat wij voor onze kinderen een woning willen realiseren waar de kernwoorden respect, structuur, veiligheid en ontspanning bovenaan staan.

Zorg

Stichting Bij Anders wil de zorg zelf gaan regelen met een vast team competente begeleiders die affiniteit hebben met de bewoners, zorg en begeleiding op maat leveren.

Dagbesteding

Bij Anders gaan de bewoners doordeweeks naar een zinvolle dagbesteding buitenshuis en 1 dag in eigen huis.

Financiering

De plannen zijn gemaakt, ideeën zijn uitgewerkt. Nu is het tijd om de financiering rond te krijgen en dit plan ook daadwerkelijk te realiseren. Bent u al vriend van de stichting?

Ontvangen donaties Bij Anders

Sonja Brusche - donatie van 5 euro
Succes
Geer van Vliet - donatie van 50 euro
Ik sponsor Fien
Ans en Reinhold - donatie van 25 euro
Hardlopen voor bij anders.
Wim Vink - donatie van 10 euro
Succes
richard - donatie van 110 euro
heel veel succes en wat top initiatief
Ever & Gianina Weerstand - donatie van 30 euro
Veel succes!!
Menno Roodenburg - donatie van 100 euro
Succes mannen, een mooi doel.
Masja en Michiel - donatie van 50 euro
Zet hem op mannen 💪
Wim en Jenny Pels - donatie van 50 euro
Zet hem op kanjers! Respect💙
Ed Hooijschuur - donatie van 10 euro
Heel veel succes!!!
Jeroen - donatie van 25 euro
Zet hem op jongens
Kees - donatie van 25 euro
Succes
Pascal & Jacqueline - donatie van 42 euro
Voor iedere km een euro, zet m op!
Hardlopen voor bij Anders
F.P.H. Roder - donatie van 25 euro
Super jongens, zet m op
Jose blij - donatie van 20 euro
Succes jongens!

UW PERIODIEKE SCHENKING

Donaties – groot en klein – die je periodiek doet aan onze stichting komen in aanmerking voor belastingaftrek.


Onderstaande bedrijven dragen ons een warm hart toe
Door maatschappelijk betrokken te ondernemen creëer je als bedrijf een goed imago. Dit goede imago zorgt vervolgens voor waardering uit je omgeving. Onderzoek heeft aangetoond dat 80 procent van de Nederlandse consumenten het belangrijk vindt dat bedrijven maatschappelijke betrokkenheid tonen. Naast een goed imago en waardering vanuit je omgeving genereer je ook een grotere naamsbekendheid, kun je je onderscheiden van concurrenten en zo je netwerk van markten en klanten uitbreiden.

Dus waar wacht u nog op en doe ook een donatie of help ons in een andere vorm: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Stichting Bij Anders heeft de ANBI status: dat betekent belastingvoordeel voor uw gift.

Stichting Family Kuiper Foundation

De inzet van de foundation is wereldwijd voor kinderen en jongvolwassenen die het echt nodig hebben. Familie Kuiper heeft onze stichting een enorme boost gegeven om de eerste grote stappen te zetten richting de realisatie van ons huis.

Rotary Koggenland kenmerkt zich door haar hands-on mentaliteit. We steken graag samen de handen uit de mouwen om iets te doen voor de maatschappij. Rotary Koggenland organiseerd o.a. evenementen en acties die mensen samenbrengen of inspireren. Met de opbrengsten steunen wij diverse lokale en internationale goede doelen. Wij zijn een club met enthousiaste mensen met verschillende achtergronden en professies. Persoonlijke ontwikkeling en een bijdrage leveren aan de (lokale) gemeenschap, staan in onze club centraal.

 

Drukkerij Zwaan Lenoir - De kracht van digitale content - het grote bereik en het makkelijk delen van informatie - is tegelijk de valkuil. Er is zo’n enorme hoeveelheid informatie voor handen dat de lezer selectief leert te zijn; wat lees ik wel en wat sla ik over? Informatie wordt bekeken in plaats van gelezen en daarmee verdwijnt concentratie, rust en betrokkenheid.

Daarom ontdekt de generatie die vooral digitaal werkt, nu de kracht van drukwerk. Tastbaar, intiem en blijvend. Bovendien hou je met drukwerk de regie in handen; je kunt een boodschap gericht brengen, het doorgeven aan anderen of het jarenlang koesteren.

Wij geloven in een samenspel van het beste van twee werelden om het grootste resultaat te bereiken: de dynamiek van digitale informatie, de beleving van drukwerk.

 

Met oog voor detail adviseren wij op ieder gewenst project van groot tot klein. Wij ondersteunen uw bouwplannen op professionele werkwijze. Daarmee wordt u ontzorgd en heeft u meer tijd voor uw core business. Met onze bouwbegeleiding verzorgen wij uiteenlopende zaken zoals het regelen van de aanvraag omgevingsvergunning, de directievoering tijdens de uitvoering of de eindinspectie bij de oplevering.

Heeft u een verpakkingsvraag of zoekt u een verpakkingsoplossing voor een product dan bent u bij Wostavin aan het juiste adres. Met onze plotter zorgen wij dan voor een model in het juiste materiaal. Een model waar u gegarandeerd mee voor de dag kunt komen.

Sinds 1997 maakt Wostavin al gebruik van lasertechniek om haar stansvormen te vervaardigen. Deze techniek zorgt voor een perfecte en maatvaste vorm waar wij later de lijnen in plaatsen.

In 2011 heeft Wostavin haar laser vervangen door de laatste generatie SEI laser. Met deze upgrade zijn wij in staat om klanten nog sneller te bedienen.

 

Studio S3 is jouw steun en toeverlaat gedurende elke fase van het bouwproces. Zowel bij het ontwerp als de uitvoering kunnen wij op elk vlak een rol van betekenis spelen. Onze visie op het bouwen en de specifieke werkwijze die wij voor ogen hebben, maakt dat we de vraag en het belang van iedere opdrachtgever tot het hoogst haalbare niveau weten uit te werken.

Het nieuwbouwplan De Tuinen van Ursem komt tussen Hoek Hoveniers en de Gabrielstraat in Ursem. De eerste fase is gestart rond de nieuwe weg tussen Geesterland en De Leet.

 

Royal Lemkes is in 1882 gestart als kwekerij en uitgegroeid tot een koninklijk bedrijf. We zijn Europees marktleider in het beleveren van planten aan grootschalige retail uit diverse segmenten: bouwmarkten, tuincentra, discount supermarkten, full-service supermarkten en woonwinkels. We helpen onze klanten om met planten hun doelstelling qua onderscheidend vermogen en rendement te verbeteren. Onze expertise ligt in planten en de connectie met de beste kwekers.

Ons ideaal is een samenleving waarin kinderen en jongeren met én zonder handicap vanzelfsprekend samen spelen, leren, sporten, wonen en werken. In Nederland zijn veel drempels waardoor kinderen en jongeren met een handicap niet gewoon kunnen meedoen. NSGK steunt organisaties die helpen deze drempels weg te nemen.

JOZ ontwikkelt en levert technologisch hoogwaardige producten voor iedere stal. Met onze mobiele robots en mechanische producten willen wij tot de top 3 van aanbieders behoren. We kennen de stal door en door. Wij innoveren voortdurend. Onze slimme oplossingen zijn wereldwijd toepasbaar en doordat ze met alles en iedereen kunnen communiceren wordt de gebruiker ontzorgd.

Volg onze op Facebook & Instagram

Contact

Stichting Bij Anders - Secretariaat
p/a Rie Beisenherzland 22
1705 LL HEERHUGOWAARD

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IBAN: NL52RABO0322765552
BIC: RABONL2U  Rabobank
Kamer van Koophandel 69553858
Fiscaal nr: 857916129

Sponsoring

Wilt u meer informatie over ons initiatief? Maak een afspraak met onze sponsorcommissie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stichting Bij Anders heeft een ANBI status. Wat houdt dat in? ANBI is de afkorting van: Algemeen Nut Beogende Instelling.

De ANBI-status heeft de volgende fiscale voordelen waar u als donateur of sponsor gebruik van kunt maken.

SponsorKliks

Met SponsorKliks steunt u Stichting Bij Anders met een financiële bijdrage zonder dat het u een cent extra kost!

Voordat u iets gaat kopen klikt u op het SponsorKliks logo. U wordt doorgeschakeld naar de website. Klik op het logo van de webwinkel waar u iets wilt bestellen. U doet uw aankoop zonder extra kosten. De webwinkel keert ons dan een percentage uit en dat is eigenlijk gratis geld! 

Uw winkel zit er zeker tussen: Wehkamp, Bol.com, Coolblue, Booking.com, Expedia, Zalando, Thuisbezorgd, Hema etc.