Skip to main content

ANBIgift rekenmodule

Met een periodieke schenking zijn donaties – groot en klein – fiscaal aftrekbaar. Zonder rompslomp bij de notaris.

Donaties die je periodiek doet aan onze stichting komen in aanmerking voor belastingaftrek. Zo'n periodieke schenking moet dan wel een looptijd hebben van minimaal vijf jaar en worden vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst. Hoe hoog de belastingaftrek is, hangt af van je inkomen en leeftijd. Bereken hier het belastingvoordeel in jouw situatie.

Voor een duidelijke uitleg en om uit te rekenen wat dan uw voordeel is, maak dan gebruik van onze ANBIgift rekenmodule: https://www.anbigift.nl/bij-anders/

 

Wat is periodiek schenken?

Een periodieke schenking/gift is een structurele gift aan een goed doel (ANBI) die schriftelijk is vastgelegd in een schenkingsovereenkomst. De looptijd van deze overeenkomst is minimaal vijf jaar.

U dient tenminste 1 x per jaar een vast bedrag te schenken. U mag zelf bepalen of u dat jaarbedrag opsplitst in meerdere bedragen, en bijvoorbeeld elke maand een deel van het jaarlijkse bedrag aan een ANBI betaalt, of dat u het jaarlijkse bedrag in een keer betaalt.

Wat zijn de voordelen voor mij van periodiek schenken?

Het grote voordeel voor u is dat uw gift volledig aftrekbaar is van uw belastbaar inkomen en u dus een deel van uw gift terugontvangt van de Belastingdienst.

Door de schenking schriftelijk vast te leggen, kunt u dus:
- een groot deel van uw schenking terugkrijgen;
- meer schenken zonder dat het u meer kost.

Het belastingvoordeel is afhankelijk van uw inkomen, het inkomen van uw fiscale partner en de leeftijd van u beiden.

Voorbeeld: je doet een donatie van 25 euro per maand, dus in totaal 300 euro per jaar. Bij je aangifte inkomstenbelasting mag je dit hele bedrag aftrekken, bij een belastingtarief van (stel) 37% krijg je 112 euro terug van de belastingdienst, dus kost het je netto, 188 euro.

Of je schenkt je belastingvoordeel mee waardoor je ons een donatie doet van 300+112 = totaal 479 euro. Over die 112 euro is nogmaals 67 euro belastingvoordeel te ontvangen dus je doneert 300 euro + 112 + 67 euro = 479 euro wat je netto dan dus 300 euro kost.

Bij een belastingtarief van 50% kost het je netto slechts 162 euro maar als je het voordeel mee schenkt, maakt de belastingdienst er 256 euro voordeel van en is je donatie aan ons dan dus 556 euro bij een inleg van 300 euro!


LINK: Rekenmodule Bij Anders

Periodiek schenken - tenminste vijf jaar achtereen eenzelfde bedrag - is beduidend aantrekkelijker dan eenmalig schenken omdat het volledige bedrag aftrekbaar is zonder drempel !

Hoe regel ik een periodieke schenking aan Stichting Bij Anders?

Wilt u een bestaande donatie omzetten of wilt u direct een goed doel steunen met een periodieke schenking dan heeft u een schenkingsovereenkomst nodig. Deze kunt u downloaden door op het formulier hieronder te klikken.

pdf logo Formulier: Overeenkomst periodieke gift

Indien gewenst vullen wij het formulier voor u in! Dan hoeft u alleen nog maar te tekenen.

Ons banknummer is NL52RABO 0322 765 552
t.n.v. Stichting Bij Anders.

Graag BEIDE exemplaren ('exemplaar voor de schenker' en 'exemplaar voor de ontvanger’) volledig invullen, ondertekenen en opsturen naar:

Stichting Bij Anders (secretariaat)
p/a Rie Beisenherzland 22
1705 LL HEERHUGOWAARD
of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (penningmeester)

U ontvangt hierna uw exemplaar retour met een handtekening van ons.

Meer informatie nodig? Of geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op of kijk op de website van de belastingdienst: www.belastingdienst.nlGeregeld in vijf stappen

In vijf simpele stappen regel je een periodieke schenking:

 1. Bepaal welk bedrag per jaar je wilt doneren, eventueel inclusief (een deel van) je belastingvoordeel.
 2. Vul de periodieke schenkingsovereenkomst in. Digitaal gaat dat het snelst: download het formulier op je eigen computer en vul je gegevens met de computer in – het formulier is digitaal invulbaar. Print het formulier vervolgens uit en zet je handtekening eronder.
 3. Stuur de ondertekende overeenkomst naar ons toe: scan het document weer in en mail het naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Per post versturen mag natuurlijk ook: Stichting Bij Anders (secretariaat)
  Rie Beisenherzland 22, 1705 LL HEERHUGOWAARD.
 4. Wij sturen je na verwerking de overeenkomst weer terug.
 5. Op de teruggestuurde overeenkomst staan twee nummers die je nodig hebt bij je belastingaangifte: het fiscale nummer (of RSIN) van ons: 857916129, en een persoonlijk transactienummer. Alle giften die je doet na het afsluiten van de overeenkomst tellen als periodieke gift en zijn aftrekbaar.

ANBI STICHTING BIJ ANDERS

 • Statutaire naam

  Stichting Bij Anders

 • Rechtsvorm

  Stichting

 • Fiscaal nummer
  857916129
 • Contactgegevens

  Stichting Bij Anders - Secretariaat
  p/a Rie Beisenherzland 22
  1705 LL HEERHUGOWAARD

  E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  IBAN: NL52RABO0322765552
  BIC: RABONL2U Rabobank
  Kamer van Koophandel 69553858

 • Bestuurssamenstelling

  Pascal Pels, voorzitter
  Brenda van der Leeuw, secretaris
  Lia Mulder, penningmeester
  Diana Luitjes, algemeen bestuurslid

 • Beloningsbeleid

  Onze stichting is open en transparant zonder winstoogmerk. De bestuursleden ontvangen geen salaris.

 • Wijze waarop doel behaald wordt

  Voor de periode 2023-2025 is het beleid van de Stichting Bij Anders gericht op het verder ontwikkelen, concretiseren en realiseren van de gezamenlijke ambitie en doelstellingen. Lees meer hierover in ons beleidsplan.

 • Doelstelling

  Stichting Bij Anders heeft als doel een kleinschalige woonvorm te realiseren waar onze jongeren met een verstandelijke beperking zich thuis voelen. Een groep van maximaal 11 jongeren waar een huiselijke sfeer wordt gecreëerd die zo dicht mogelijk bij de gezinssituatie komt, met de normen en waarden die daar bij horen.

  Het bieden van goede zorg, persoonlijke aandacht en betrokkenheid zijn een vereiste om hun zelfredzaamheid te stimuleren en onderhouden. Voor nu en in de toekomst.

 • Beleidsplan 2023


  pdf logo

 • Financiële verantwoording 2023


  pdf logo

 • Maatschappelijk verslag 2023


  pdf logo

Contact

Stichting Bij Anders - Secretariaat
p/a Rie Beisenherzland 22
1705 LL HEERHUGOWAARD

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IBAN: NL52RABO0322765552
BIC: RABONL2U Rabobank
Kamer van Koophandel 69553858
Fiscaal nr: 857916129

Volg ons

Sponsoring

Wilt u meer informatie over ons initiatief? Maak een afspraak met ons bestuur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.