Een kleinschalige woonvorm waar onze kinderen zich thuis voelen

 • Anouk

 • Jasper ☆

 • Daan

 • Fien

 • Diane

 • Guus

 • Julie

 • Kate

 • Nicole

 • Thom

 • Joran

bestuur

Remco Smit

Voorzitter

57 jaar, vader van Jasper

Ondernemer met zijn eigen bedrijf in Amsterdam. Zij doen, simpel gezegd de beeldbewerking van vele bioscoopfilms, tv series en reclames. In zijn vrije tijd al jaren actief bij de HOSV Friends G-voetbal in Opmeer. Hij geeft daar keeperstraining en is begeleider van de G-teams.

Brenda van der Leeuw

Secretaris

53 jaar, moeder van Anouk en Nicole

Geboren en getogen in het mooie Friesland. Na het behalen van mijn MEAO (secretarieel) diploma ben ik de Afsluitdijk overgegaan en vele jaren als directiesecretaresse gewerkt bij een bedrijf in Aalsmeer. Toen onze dochters, Anouk en Nicole, geboren werden ben ik parttime gaan werken. Van P&O assistent, medewerkster marketing tot receptioniste en nu in mijn huidige baan als administratief medewerkster op de boekhouding. Tijdens de schooljaren van onze dochters was ik, naast mijn werk, ook jarenlang actief als secretaris van de ouderraad en ouderlid van de MR. En op de zaterdagochtenden vrijwilliger bij zwemles voor mensen met een beperking bij HvMV.

Lia Mulder

Penningmeester

57 jaar, moeder van Diane

Werkt part time op een financiële administratie, verzorgt daar o.a. de salaris- en personeelsadministratie en heeft management ondersteunende taken. Ze is moeder van 3 kinderen en heeft een aantal jaar in de ouderraad van SO de Alk gezeten als penningmeester.

Diana Luitjes

Algemeen bestuurslid / Zorgteam

53 jaar, moeder van Thom

Werkt al bijna 30 jaar in de gezondheidszorg. Eerst in de directe zorg en nu als praktijkopleider. Ze coördineert het leerproces van de leerlingen en stagiaires en geeft trainingen. Daarnaast geeft ze als zweminstructeur zwemonderwijs bij de stichting Hulp voor Minder Validen (HvMV).

Wat willen wij?


We hebben door de jaren heen veel ervaring opgedaan met de zorgverlening voor onze kinderen. Natuurlijk zijn we ook zelf ervaringsdeskundigen en hebben we ons breed georiënteerd. We hebben een duidelijk beeld voor ogen van wat we willen. We willen onze financiën en krachten bundelen om zelf woonruimte met zorg en begeleiding op maat te realiseren; een ouder wooninitiatief.

Wij houden hiermee de regie over het wonen, de zorg en de begeleiding van ons kind.

Voor onze jongeren zelf betekent een wooninitiatief : een eigen (t)huis. Zelf mee bepalen waar, hoe en met wie je woont en meedoen in de samenleving. Gewoon, net als iedereen, niet anders.

Wij vinden het belangrijk dat de bewoners in een huiselijke sfeer en in een kleinschalige woonvoorziening samen met leeftijdsgenootjes midden in de samenleving blijven staan. Prikkels van de buitenwereld blijven ervaren zodat ze niet in een sociaal isolement raken. Ook onze kinderen hebben recht op een sociaal leven buiten huis. Denk aan sport, uitstapjes, boodschappen doen, uitgaan maar ook het deelnemen aan het verkeer.

Daarom willen we zelf een wooninitiatief oprichten voor onze kinderen, met die extra zorg die we (straks of later) niet zelf meer kunnen bieden.

Onze stichting is open en transparant zonder winstoogmerk. De bestuursleden ontvangen geen salaris.

Over ons


Wij zijn een groep enthousiaste ouders, die elkaar kennen van de school van onze kinderen. Vele jaren hebben we samen in de ouderraad gezeten. Maar ook buiten school komen we elkaar tegen bij de sportclubs van de kinderen, dagbesteding, enz.

In mei 2017 vond de eerste vergadering plaats. We hebben onze dromen, ideeën en wensen uitgewisseld en samen het plan opgepakt een stichting op te richten die de komst van een woonhuis voor onze kinderen hoopt te realiseren.

Onze kinderen hebben allen een verstandelijke beperking waarbij o.a. autisme aanverwante stoornissen voorkomen en het Syndroom van Down, hun IQ ligt rond de 50. Het zijn allemaal enthousiaste kinderen, uniek maar allemaal anders

Maar het duurt nog even voordat ze er ook daadwerkelijk kunnen gaan wonen (medio 2024) en daarom brengen we de groep regelmatig samen door leuke activiteiten te organiseren.

Contact

Stichting Bij Anders - Secretariaat
p/a Rie Beisenherzland 22
1705 LL HEERHUGOWAARD

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IBAN: NL52RABO0322765552
BIC: RABONL2U Rabobank
Kamer van Koophandel 69553858
Fiscaal nr: 857916129

Volg ons

Investeerders

Wilt u meer informatie over ons initiatief?

Wij nodigen u graag uit voor een kopje koffie bij Brownies&downieS in Alkmaar om alvast in de sfeer te komen.