Skip to main content

Wij presenteren met trots een geweldige visualisatie van ons te bouwen huis in de Tuinen van Ursem voor 11 jongvolwassenen met een beperking met als achtertuin zicht op Oersheim-Natuur.

En nog 1 hobbel te nemen en dat is de ‘financiering’.
Daarom zijn we dit jaar aanwezig bij veel evenementen voor en door ons georganiseerd. Zo proberen we ons zelf te presenteren. Onze kinderen als middelpunt om zo de mensen en bedrijven te bereiken die ons initiatief een warm 💙 toedragen.

Hoe mooi zou het zijn om onderdeel te zijn van zo’n club door uw steentje bij te dragen.

Dus hierbij doen we een oproep aan bedrijven in de regio: Kom in actie en laat zien dat je bedrijf iets terug wil doen en betrokken wil zijn voor de regio.

Wij staan natuurlijk open voor een gesprek.

Voor geïnteresseerden hebben wij de nodige informatie klaar staan zoals ons businessplan, financieel haalbaalheidsplan en plannen om ook samen met uw bedrijf een toffe samenwerking op te zetten. Mail met onze bestuur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

MISSIE

Stichting Bij Anders heeft als doel een kleinschalige woonvorm te realiseren, medio 2024, waar onze jongeren met een verstandelijke beperking zich thuis voelen. Een groep van 11 jongvolwassenen waar een huiselijke sfeer wordt gecreëerd die zo dicht mogelijk bij de gezinssituatie komt, met de normen en waarden die daar bij horen.

Het bieden van goede zorg, persoonlijke aandacht en betrokkenheid zijn een vereiste om hun zelfredzaamheid te stimuleren en onderhouden. Voor nu en in de toekomst.

VISIE

Een gelukkig en zinvol leven, dat geldt uiteraard ook voor jongeren met een verstandelijke beperking. Wij ouders zijn van mening dat een ieder recht heeft op geborgenheid, gezelligheid, warmte maar ook veiligheid, continuïteit en een goede verzorging. Want als je goed in je vel zit, kun je (sociaal) groeien, vaardigheden leren en participeren in de maatschappij. Dat vinden wij belangrijk.

Wonen met een beperking


Hoe moet dat nou later? Een vraag die ons al jaren bezig houdt. En niet alleen wij, maar ook anderen vragen ons regelmatig of onze kinderen naar een instelling moeten.

Ze ronden hun school af, gaan naar dagbesteding en dan? Ze kunnen toch niet hun hele leven bij ons blijven wonen. Dat is voor niemand een gezonde situatie.
Net als dat andere kinderen hun ouderlijk huis verlaten, hun eigen leven gaan leiden en met vallen en opstaan volwassen worden, verdienen ook onze kinderen met een beperking een eigen plek om zich verder te ontwikkelen.

Maar hoe en waar? Waar vinden we een huis voor onze jong volwassenen met een beperking. Een thuis zoals in een gezinssituatie, waar veiligheid en geborgenheid voorop staat en waar ze ten eerste gelukkig kunnen zijn en ten tweede kunnen groeien in hun (sociale) vaardigheden en kunnen leren hun zelfredzaamheid te bevorderen en participeren in de maatschappij.

Een dergelijke zoektocht gaat dan net even anders….

Wonen

Stichting Bij Anders is opgericht omdat wij voor onze kinderen een woning willen realiseren waar de kernwoorden respect, structuur, veiligheid en ontspanning bovenaan staan.

Zorg

Stichting Bij Anders wil de zorg zelf gaan regelen met een vast team competente begeleiders die affiniteit hebben met de bewoners, zorg en begeleiding op maat leveren.

Dagbesteding

Bij Anders gaan de bewoners doordeweeks naar een zinvolle dagbesteding buitenshuis en 1 dag in eigen huis.

Financiering

De plannen zijn gemaakt, ideeën zijn uitgewerkt. Nu is het tijd om de financiering rond te krijgen en dit plan ook daadwerkelijk te realiseren. Bent u al vriend van de stichting?

Ontvangen donaties Bij Anders

Edwin liefting - donatie van 25 euro
Donatie ivm feestje John en Annemiek
Anneke Wever - donatie van 25 euro
Lieve allemaal. Hoop dat een mooie en warme plek voor jullie gaat worden.
A-countants - donatie van 50 euro
Succes
roland vet - donatie van 250 euro
well done
Merel Vet-van Wel - donatie van 250 euro
Mooi initiatief Luuk en de marathon kan je makkelijk.
Beenders - donatie van 200 euro
Veel succes!
Remko Hondsmerk - donatie van 250 euro
Zet hem op Luuk
Ruud en Simone Meijns - donatie van 100 euro
Zet hem op Luuk!
Loes Neuteboom - donatie van 10 euro
Heel veel succes!!!
Kayleigh de Boer - donatie van 10 euro
Goed bezig!
Sandra Beentjes - donatie van 25 euro
Succes allemaal
Boogaard meesterschilders - donatie van 250 euro
Zet hem op Luuk 🙏
Tineke Alberts - donatie van 10 euro
Girlpowerrrr
Frank van der Heide - donatie van 50 euro
Succes met jullie actie!
Neelen-de Boer - donatie van 25 euro
Succes Fien! En succes marathon-lopers!

UW PERIODIEKE SCHENKING

Donaties – groot en klein – die je periodiek doet aan onze stichting komen in aanmerking voor belastingaftrek.


Door maatschappelijk betrokken te ondernemen creëer je als bedrijf een goed imago. Dit goede imago zorgt vervolgens voor waardering uit je omgeving. Onderzoek heeft aangetoond dat 80 procent van de Nederlandse consumenten het belangrijk vindt dat bedrijven maatschappelijke betrokkenheid tonen. Naast een goed imago en waardering vanuit je omgeving genereer je ook een grotere naamsbekendheid, kun je je onderscheiden van concurrenten en zo je netwerk van markten en klanten uitbreiden.

Wilt u ons helpen met donatie of wilt u helpen in ene andere vorm, mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Stichting Bij Anders heeft de ANBI status: dat betekent belastingvoordeel voor uw gift.

Volg onze op Facebook & Instagram

Contact

Stichting Bij Anders - Secretariaat
p/a Rie Beisenherzland 22
1705 LL HEERHUGOWAARD

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IBAN: NL52RABO0322765552
BIC: RABONL2U  Rabobank
Kamer van Koophandel 69553858
Fiscaal nr: 857916129

Sponsoring

Wilt u meer informatie over ons initiatief? Maak een afspraak met ons bestuur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stichting Bij Anders heeft een ANBI status. Wat houdt dat in? ANBI is de afkorting van: Algemeen Nut Beogende Instelling.

De ANBI-status heeft de volgende fiscale voordelen waar u als donateur of sponsor gebruik van kunt maken.

SponsorKliks

Met SponsorKliks steunt u Stichting Bij Anders met een financiële bijdrage zonder dat het u een cent extra kost!

Voordat u iets gaat kopen klikt u op het SponsorKliks logo. U wordt doorgeschakeld naar de website. Klik op het logo van de webwinkel waar u iets wilt bestellen. U doet uw aankoop zonder extra kosten. De webwinkel keert ons dan een percentage uit en dat is eigenlijk gratis geld! 

Uw winkel zit er zeker tussen: Wehkamp, Bol.com, Coolblue, Expedia Thuisbezorgd, Hema etc.