Diane

Ze gaat hier altijd met veel plezier naar toe

Diane is nu 16 jaar en zit op het Heliomare College in het 2e jaar van de middenbouw, dit betekent dat ze groepsstages doet en nog geen individuele stage. Vorig jaar is ze begonnen met groepsstage bij Atelier de Voordam.

Dit schooljaar gaat ze een dag in de week naar Rataplan, een kringloopwinkel in Heerhugowaard, en een dag naar Wijkcentrum de Oever, waar twee keer per week door leerlingen een warme lunch wordt verzorgd. Diane werkt dan in de bediening: tafels dekken, gasten ontvangen, drankjes brengen en schoonmaken. Ze vindt dit erg leuk.

Om de week op de zaterdagen gaat ze naar de zorgboerderij, Stichting de Vriendelijke Reus in Spanbroek. Daar verzorgt ze de paardjes, maakt ze stallen schoon, halen ze samen boodschappen voor de lunch en rijdt ze op haar favoriete paard Milton. Soms gaan ze ook mennen met de kar.

In de vakanties gaat ze af en toe een dagje naar een andere zorgboerderij, de Oostertuin in Oosterblokker. Daar verzorgt ze de kippen, konijnen de schapen, maken ze samen appeltaarten, die besteld worden door particulieren/bedrijven uit de omgeving. Of ze kleurt in het atelier de dozen waar deze taarten in geleverd worden. Ze gaat hier altijd met veel plezier naar toe.
Elke maandagmiddag gaat ze uit school naar het Kinderkookcafe Autstekend, onder de enthousiaste leiding van Rob de Vries wordt er in een klein groepje afwisselend gebakken of gekookt. Als ze koken, eten ze daarna gezellig samen alles op. Diane is gek op koken en kan haar taken heel secuur uitvoeren.

Wij hopen dat ze op dit gebied later een mooie dagbesteding zal vinden. Diane zit hierna nog 2 jaar in de bovenbouw en d.m.v. de individuele stages hopen we er achter te komen wat ze het allerleukste vindt en wat het beste bij haar past. We zijn benieuwd waar ze uiteindelijk terecht zal komen.

Even voorstellen

Contact

Stichting Bij Anders - Secretariaat
Rie Beisenherzland 22
1705 LL HEERHUGOWAARD

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IBAN: NL52RABO0322765552
BIC: RABONL2U  Rabobank
Kamer van Koophandel 69553858

Investeerders

Wilt u meer informatie over ons initiatief?

Wij nodigen u graag uit voor een kopje koffie bij Brownies&downieS in Alkmaar om alvast in de sfeer te komen.

Stichting Bij Anders heeft een ANBI status. Wat houdt dat in? ANBI is de afkorting van: Algemeen Nut Beogende Instelling.

De ANBI-status heeft de volgende fiscale voordelen waar u als donateur of sponsor gebruik van kunt maken.

SponsorKliks

Met SponsorKliks steunt u Stichting Bij Anders met een financiĆ«le bijdrage zonder dat het u een cent extra kost!

Voordat u iets gaat kopen klikt u op het SponsorKliks logo. U wordt doorgeschakeld naar de website. Klik op het logo van de webwinkel waar u iets wilt bestellen. U doet uw aankoop zonder extra kosten. De webwinkel keert ons dan een percentage uit en dat is eigenlijk gratis geld! 

Uw winkel zit er zeker tussen: Wehkamp, Bol.com, Coolblue, Booking.com, Expedia, Zalando, Thuisbezorgd, Hema etc.

Koop online en sponsor Bij Anders!