Diane

Ik vind koken leuk, ik help mijn moeder ook vaak thuis.

Ik ben Diane, 19 jaar en zit op het Heliomare College in Alkmaar, in het laatste jaar van de bovenbouw. Ik woon nu nog thuis bij mijn vader en moeder, broer en zus in Ursem.

Dit schooljaar loop ik op woensdag stage bij Lunchcafé Brownies en Downies in Alkmaar en op dinsdag en donderdag bij Bakkerij Molen de Otter in Oterleek. Op maandag en vrijdag ga ik nog naar school. Bij Brownies en Downies help ik in de bediening en doe ik heel veel andere klusjes, zoals bestek poleren, de kaarsjes aansteken, de was opvouwen en de speelhoek opruimen. Bij de bakkerij help ik in de werkplaats met het maken en inpakken van taartjes, pasta en koek/gebak of ik werk in de winkel en op het terras als het mooi weer is.

Om de week op de zaterdag ga ik naar de zorgboerderij, Stichting de Vriendelijke Reus in Nieuwe Niedorp. Ik word altijd opgehaald door Elma. Samen met haar verzorg ik de paardjes, maak ik stallen schoon, halen we samen boodschappen voor de lunch en rij ik op mijn favoriete paard Milton. Soms gaan we ook mennen met de kar met Puck en Diego, dat zijn 2 kleine paardjes. In de vakanties gaat ik af en toe een dagje naar een andere zorgboerderij, de Oostertuin in Oosterblokker. Daar maken we samen taarten, die besteld worden door mensen en bedrijven uit de omgeving. Of ik kleur in het atelier de dozen waar deze taarten in geleverd worden. Ik vind het daar heel erg leuk.

Elke maandagmiddag ga ik uit school naar het Kinderkookcafé Autstekend, daar koken of bakken we in een klein groepje de meest lekkere dingen en het allerleukste is dat we het daarna nog mogen proeven. Ik vind koken leuk, ik help mijn moeder ook vaak thuis.

Op dinsdagavond ga ik samen met Julie naar de streetdance bij Biersteker in Heerhugowaard. Ik ben gek op dansen, thuis oefen ik ook hiermee. Thuis luister ik graag naar muziek of speel ik spelletjes op de ipad. Ook ga ik een keer in de maand een dagje naar mijn tante Jolanda, daar vind ik het altijd heel gezellig, soms blijf ik er ook een nachtje slapen.

Ergens in dit schooljaar stop ik met school, ik vind werken nu leuker dan school. Ik ga dan vier dagen werken, daar waar ik nu stage loop en de 4e dag daar gaan we nog naar op zoek.

Contact

Stichting Bij Anders - Secretariaat
Rie Beisenherzland 22
1705 LL HEERHUGOWAARD

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IBAN: NL52RABO0322765552
BIC: RABONL2U  Rabobank
Kamer van Koophandel 69553858

Investeerders

Wilt u meer informatie over ons initiatief?

Wij nodigen u graag uit voor een kopje koffie bij Brownies&downieS in Alkmaar om alvast in de sfeer te komen.

Stichting Bij Anders heeft een ANBI status. Wat houdt dat in? ANBI is de afkorting van: Algemeen Nut Beogende Instelling.

De ANBI-status heeft de volgende fiscale voordelen waar u als donateur of sponsor gebruik van kunt maken.

SponsorKliks

Met SponsorKliks steunt u Stichting Bij Anders met een financiële bijdrage zonder dat het u een cent extra kost!

Voordat u iets gaat kopen klikt u op het SponsorKliks logo. U wordt doorgeschakeld naar de website. Klik op het logo van de webwinkel waar u iets wilt bestellen. U doet uw aankoop zonder extra kosten. De webwinkel keert ons dan een percentage uit en dat is eigenlijk gratis geld! 

Uw winkel zit er zeker tussen: Wehkamp, Bol.com, Coolblue, Booking.com, Expedia, Zalando, Thuisbezorgd, Hema etc.

Koop online en sponsor Bij Anders!