Jasper

Hij is de dagen al aan het aftellen

De eerste kennismaking voor Jasper was de groepsstage in de onderbouw van het voortgezet speciaal onderwijs. Hij was toen 14 jaar. Met een groep uit de klas gingen ze een keer per week naar het atelier op de Voordam in Alkmaar. Hij leerde hoe het is om met anderen samen te werken, klusjes te beginnen en af te maken. Daarna volgde de gemeentewerf in Heerhugowaard. Ook daar deed hij veel klusjes binnen- en buitenshuis.

Op zaterdag gaat Jasper al sinds zijn 12de, naar de zorgboerderij de Andréhoeve in Spierdijk. Echt werken op een boerderij maar ook tijd om lekker te spelen.

Zijn groepsstage was inmiddels overgegaan naar een individuele stage en hierdoor kon hij elke week twee dagen stage lopen. Dit als voorbereiding op zijn dagbesteding.

Naast de gemeentewerf ging hij ook een dag in de week naar een zorgtuinderij, het Groene Erf in Waarland. Hier werkte hij samen met leerlingen van school. Er waren alleen te veel kinderen in de groep en het werk-tempo was voor Jasper te laag.

Jasper is een heel makkelijk ventje, past zich heel makkelijk aan en zal niet snel aangeven dat hij het niet zo leuk vindt. Daar moet je als ouders maar proberen doorheen te prikken en alert op zijn en blijven.

We zijn in gesprek gegaan met de zorgboerderij de Andréhoeve waar we naast de kinder-zaterdag nu ook de woensdag mochten gaan proberen. Daar lag de uitdaging omdat door-de-weeks de volwassen clienten werkzaam zijn op de zorgboerderij. In eerste instantie heb je het idee dat het voor Jasper goed zou zijn als hij met leeftijdsgenoten kan werken. Maar dat is meteen goed opgepakt: onder begeleiding van een volwassene is Jasper altijd tussen de koeien en kalfjes te vinden en ligt hij goed in de groep.

Jasper gaat nu 3 dagen per week naar de zorgboerderij. Tot aan de kerstvakantie gaat hij nog 2 dagen per week naar school, daarna is voor Jasper het moment gekomen om afscheid te nemen van school en gaat hij 5 dagen per week zijn dagbesteding vinden op de Andréhoeve.

Hij is de dagen al aan het aftellen en heeft er veel zin in om volledig aan de slag te gaan. Jasper is nu nog 17 jaar en wordt in mei 18. We zien dat hij het op de boerderij zo naar zijn zin heeft dat hij aangeeft met steeds meer tegenzin naar school te gaan. Daarom hebben we met elkaar besloten te stoppen met school en volledig over te gaan naar een vijfdaagse dagbesteding op de boerderij.

Wij zijn trots op Jasper zoals hij het doet, nu zijn schoolloopbaan erop zit en hij een volgende fase van werken vol enthousiasme tegemoet gaat. Het is fijn als je ziet dat hij plezier heeft in wat hij doet. Dit zal voor ons altijd een aandachtspunt blijven.

Even voorstellen

Contact

Stichting Bij Anders - Secretariaat
Rie Beisenherzland 22
1705 LL HEERHUGOWAARD

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IBAN: NL52RABO0322765552
BIC: RABONL2U  Rabobank
Kamer van Koophandel 69553858

Investeerders

Wilt u meer informatie over ons initiatief?

Wij nodigen u graag uit voor een kopje koffie bij Brownies&downieS in Alkmaar om alvast in de sfeer te komen.

Stichting Bij Anders heeft een ANBI status. Wat houdt dat in? ANBI is de afkorting van: Algemeen Nut Beogende Instelling.

De ANBI-status heeft de volgende fiscale voordelen waar u als donateur of sponsor gebruik van kunt maken.

SponsorKliks

Met SponsorKliks steunt u Stichting Bij Anders met een financiële bijdrage zonder dat het u een cent extra kost!

Voordat u iets gaat kopen klikt u op het SponsorKliks logo. U wordt doorgeschakeld naar de website. Klik op het logo van de webwinkel waar u iets wilt bestellen. U doet uw aankoop zonder extra kosten. De webwinkel keert ons dan een percentage uit en dat is eigenlijk gratis geld! 

Uw winkel zit er zeker tussen: Wehkamp, Bol.com, Coolblue, Booking.com, Expedia, Zalando, Thuisbezorgd, Hema etc.

Koop online en sponsor Bij Anders!