ANBI STATUS

Stichting Bij Anders heeft een ANBI status. Wat houdt dat in? ANBI is de afkorting van: Algemeen Nut Beogende Instelling.

Wat is periodiek schenken?

Een periodieke schenking/gift is een structurele gift aan een goed doel (ANBI) die schriftelijk is vastgelegd in een schenkingsovereenkomst. De looptijd van deze overeenkomst is minimaal vijf jaar.

U moet tenminste 1 x per jaar een vast bedrag schenken. U mag zelf bepalen of u dat jaarbedrag opsplitst in meerdere bedragen, en bijvoorbeeld elke maand een deel van het jaarlijkse bedrag aan een ANBI betaalt, of dat u het jaarlijkse bedrag in een keer betaalt.

Wat zijn de voordelen voor mij van periodiek schenken?

Het grote voordeel voor u is dat uw gift volledig aftrekbaar is van uw belastbaar inkomen en u dus een deel van uw gift terugontvangt van de Belastingdienst.

Door de schenking schriftelijk vast te leggen, kunt u dus:
- een groot deel van uw schenking terug krijgen;
- meer schenken zonder dat het u meer kost.

Het belastingvoordeel is afhankelijk van uw inkomen, het inkomen van uw fiscale partner en de leeftijd van u beiden. Dit voordeel kan wel oplopen tot 52%.

Voorbeeld: u sponsort ons met 25 euro per maand, dus in totaal 300 euro per jaar. Bij uw aangifte inkomstenbelasting mag u dit hele bedrag aftrekken, bij een belastingtarief van (stel) 40% kunt u dus 120 euro weer terugkrijgen van de belastingdienst.

Periodiek schenken - tenminste vijf jaar achtereen eenzelfde bedrag - is beduidend aantrekkelijker dan eenmalig schenken omdat het volledige bedrag aftrekbaar is zonder drempel !

Hoe regel ik een periodieke schenking aan Stichting Bij Anders?

Wilt u een bestaande donatie omzetten of wilt u direct een goed doel steunen met een periodieke schenking dan heeft u een schenkingsovereenkomst nodig. Deze kunt u downloaden door op het formulier hieronder te klikken.

pdf logo Formulier: Overeenkomst periodieke gift

Indien gewenst vullen wij het formulier voor u in! Dan hoeft u alleen nog maar te tekenen.

Ons banknummer is NL52RABO 0322 765 552
t.n.v. Stichting Bij Anders.

Graag BEIDE exemplaren ('exemplaar voor de schenker' en 'exemplaar voor de ontvanger’) volledig invullen, ondertekenen en opsturen naar:

Stichting Bij Anders
p/a Rie Beisenherzland 22
1705 LL HEERHUGOWAARD
of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (penningmeester)

U ontvangt hierna uw exemplaar retour met een handtekening van ons.

Meer informatie nodig? Of geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op of kijk op de website van de belastingdienst: www.belastingdienst.nl

ANBI STICHTING BIJ ANDERS

 • Statutaire naam

  Stichting Bij Anders

 • Rechtsvorm

  Stichting

 • Fiscaal nummer
  857916129
 • Contactgegevens

  Stichting Bij Anders - Secretariaat
  p/a Rie Beisenherzland 22
  1705 LL HEERHUGOWAARD

  E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  IBAN: NL52RABO0322765552
  BIC: RABONL2U Rabobank
  Kamer van Koophandel 69553858

 • Bestuurssamenstelling

  Remco Smit, voorzitter
  Brenda van der Leeuw, secretaris
  Lia Mulder, penningmeester
  Diana Luitjes, algemeen bestuurslid

 • Beloningsbeleid

  Onze stichting is open en transparant zonder winstoogmerk. De bestuursleden ontvangen geen salaris.

 • Wijze waarop doel behaald wordt

  Voor de periode 2019-2023 is het beleid van de Stichting Bij Anders gericht op het verder ontwikkelen, concretiseren en realiseren van de gezamenlijke ambitie en doelstellingen. Lees meer hierover in ons beleidsplan.

 • Doelstelling

  Stichting Bij Anders heeft als doel een kleinschalige woonvorm te realiseren waar onze jongeren met een verstandelijke beperking zich thuis voelen. Een groep van maximaal 10 jongeren waar een huiselijke sfeer wordt gecreëerd die zo dicht mogelijk bij de gezinssituatie komt, met de normen en waarden die daar bij horen.

  Het bieden van goede zorg, persoonlijke aandacht en betrokkenheid zijn een vereiste om hun zelfredzaamheid te stimuleren en onderhouden. Voor nu en in de toekomst.

 • Beleidsplan 2019


  pdf logo

 • Financiële verantwoording 2019


  pdf logo

 • Maatschappelijk verslag 2019


  pdf logo