Skip to main content

Doe een donatie

We hebben het makkelijk voor u gemaakt. Simpel en veilig via iDeal! U kunt zelfs een bericht achter laten. Dit komt automatisch op de website. Door uw e-mailadres achter te laten ontvangt u automatisch de NIEUWSBRIEF met meer achtergrond informatie dan dat wij laten zien op Facebook en Instagram.

Word vriend

Vul een rond bedrag in, bijvoorbeeld: 50, zonder comma en centen! (minimaal 5 euro!) 

Vul een rond bedrag in, zonder comma en centen!
Vul uw naam in!
Invalid Input
0,00 euro Invalid Input

Wilt u liever anoniem doneren? Doe dat dan via een bankoverboeking. 
Stichting Bij Anders IBAN NL52 RABO 0322 765 552 - u bent dan niet zichtbaar op de website. Wilt u toch ook de nieuwsbrief ontvangen? Laat het ons dan weten via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze stichting is open en transparant zonder winstoogmerk. De bestuursleden ontvangen geen salaris.

Wij nemen de AVG privacy wetgeving serieus. Door het bezoeken van deze website blijven er geen cookies achter. Het is voor ons zinloos om trackers te plaatsen omdat wij niets aan de data hebben. Wij zijn niet commercieel maar een non-profit instelling. Ontvangt u de nieuwsbrief? Dan kunt u zichzelf, indien gewenst heel makkelijk uitschrijven. Klik op de tekst "uitschrijven" onderaan de nieuwsbrief.

Wooninitiatief Bij Anders

Er zijn nog vele hobbels te nemen maar we zijn blij met samenwerking van de gemeente Koggenland waar we een optie hebben op een plek in De Tuinen van Ursem! Nu is het tijd om dit prachtige wooninitiatief te realiseren. 11 bewoners met ieder zijn of haar eigen appartement, met eigen slaapkamer, badkamer en keukenblokje. De bewoners mogen hun eigen woning zelf stofferen en inrichten.

Naast de appartementen moet natuurlijk de grote woonkamer en leefkeuken worden ingericht om gezamenlijk te kunnen eten en gezellig samen te zijn.

Maar er is natuurlijk meer nodig om te kunnen leven met de juiste zorg voor onze bewoners, zoals:

  • slaapkamer voor de slaapwacht;
  • een tuininrichting;
  • een schuur voor o.a. de fietsen;
  • energieneutraal, gasloos, warmtepomp, zonnepanelen.

Veel mensen maken elke maand een vast bedrag over. Bijvoorbeeld 5 of 10 euro per maand. Heel makkelijk in te stellen via uw eigen internetbankieren. Helemaal in eigen hand! Zelfs met een kleine bijdrage kunt u gebruik maken van onze ANBI status en uw bijdrage aftrekken van uw inkomstenbelasting.

Het belastingvoordeel is afhankelijk van uw inkomen, het inkomen van uw fiscale partner en de leeftijd van u beiden. Klik hier voor duidelijke uitleg en reken direct uit wat uw voordeel is via onze Bij Anders Rekenmodule!

Voorbeeld: je doet een donatie van 25 euro per maand, dus in totaal 300 euro per jaar. Bij je aangifte inkomstenbelasting mag je dit hele bedrag aftrekken, bij een belastingtarief van (stel) 37% krijg je 112 euro terug van de belastingdienst, dus kost het je netto, 188 euro.

Of je schenkt je belastingvoordeel mee waardoor je ons een donatie doet van 300+112 = totaal 479 euro. Over die 112 euro is nogmaals 67 euro belastingvoordeel te ontvangen dus je doneert 300 euro + 112 + 67 euro = 479 euro wat je netto nog steeds die 300 euro kost.

Bij een belastingtarief van 50% kost het je netto slechts 162 euro maar als je het voordeel mee schenkt, maakt de belastingdienst er 256 euro voordeel van en is je donatie aan ons dan dus 556 euro bij een inleg van 300 euro!

De realisatie kan natuurlijk NIET uit de zorg gelden (PGB) betaald worden zoals de meeste mensen misschien wel denken. Hiervoor zullen we toch echt naar de bank moeten of naar investeerders met een goed hart.

Wij zijn inmiddels in gesprek met een aantal investeerders dus als u ook wilt aanhaken of meer informatie wilt ontvangen, laat het ons dan weten!

Ontvangen donaties Bij Anders

Jolanda Koning - donatie van 275 euro
Soms gaat een wens in vervulling…………………

Tijdens onze jaarlijkse zomer BBQ mochten alle collega’s van de Alise Groep uit de Goorn een persoonlijke wens in een ton doen. BSB, Koster Industrial Textiles en Enduro SoftSlings zijn o.a. onderdeel van deze groep. Om je wens te vervullen is €100.00 en een vrije dag beschikbaar gesteld. Drie wensen werden getrokken. De wens van mijn collega Carrie werd getrokken en haar wens was het vervullen van een wens van een collega. Carrie mocht daarom een nieuwe wens trekken. Dat was mijn wens…………..
Met liefde schenk ik het bedrag van € 100 euro en het bedrag dat tegoed staat voor mijn vrije dag aan Wonen bij Anders. Het is een prachtig project voor prachtige mensen. Heel veel succes.
Homan sr - donatie van 100 euro
Omdat de zon 'schijnt
Maik, Lara en Luca Dekker - donatie van 40 euro
Succes met jullie mooie project.
Groetjes van de buren van Yuri.(Maik, Lara en Luca)
Fam. Dekker - donatie van 100 euro
Veel succes met het evenement op 6 september en met jullie wooninitiatief!
Mw B - donatie van 150 euro
Omdat ik dit zo'n prachtig initiatief vind! Veel succes!
jeroen - donatie van 5 euro
test
Homan sr - donatie van 100 euro
👍
Homan sr - donatie van 100 euro
Zomaar 😘
Van Huys Uit - donatie van 100 euro
Succes Jochem! Groetjes van je vrienden van de band 🙏
Joris - donatie van 15 euro
Terloops hoorde Joris van één van de ouders over dit mooie project en wilde ook steunen....hoe mooi is dat!🥰
GNM Konijn - donatie van 260 euro
Donatie ome Gerard en tante Annemiek van Julie
John en Annemiek - donatie van 1040 euro
Wij zijn vrienden van Daan en Stella en hebben onze 50e verjaardag recentelijk gevierd met als kadowens een donatie voor bij Anders. Wij wensen jullie veel succes met dit mooie initiatief
Paula Van den Broek - donatie van 100 euro
Hele fijne feestdagen en een top 2024
Familie Homan sr - donatie van 100 euro
Kerst 2023
Anneke & André - donatie van 15 euro
Succes met dit prachtige project!

Contact

Stichting Bij Anders - Secretariaat
p/a Rie Beisenherzland 22
1705 LL HEERHUGOWAARD

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IBAN: NL52RABO0322765552
BIC: RABONL2U Rabobank
Kamer van Koophandel 69553858
Fiscaal nr: 857916129

Volg ons

Sponsoring

Wilt u meer informatie over ons initiatief? Maak een afspraak met ons bestuur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.