Saakje

Ook verheug ik me erop om samen te gaan wonen.

Hoi mijn naam is Saakje. Ik ben 23 jaar. Ik woon nog bij mijn ouders thuis in Hoorn. En kan mezelf goed vermaken.

Meestal ga ik zingen, kleuren en natuurlijk pianospelen. Ook doe ik vaak gymoefeningen. Het liefst luister en zing ik liedjes van Marco Borsato, Adèle, Nick en Simon, Queen, Jan Smit, Guus Meeuwis, John Denver etc. Verder houd ik erg van koken. Pizza, pannenkoeken en vega burger kan ik zelf maken en zijn mijn favoriet. Ook help ik met groentes snijden.

Mijn hobby’s zijn:
Pianospelen. Op maandag heb ik altijd les van Ellis Castenmiller en krijg ik weer nieuwe liedjes mee. Ik houd ervan om iedere dag te oefenen. Ellis vindt het heel fijn, dat ik zo trouw oefen en vindt dit erg bijzonder. Ellis is een fijne lerares. Ze leert me veel.

Paardrijden: Op woensdagavond ga ik paardrijden bij manege de Eenhoorn. Onze vereniging heet de Samenhang. Het leukst vind ik het om op Skippy te rijden. Skippy luistert erg goed en we kunnen goed figuren rijden. Draven en galopperen vind ik het leukst. Ik doe ook mee aan wedstrijden en aan de Paralympics. Op 12 juni hebben we weer de Paralympics, nu in Den Haag. Ben erg benieuwd hoe het zal gaan.

Voetballen: Op zaterdagochtend voetbal ik bij HOSV in Opmeer. Ik ben keeper en vind dit gaaf. Bijna alle ballen houd ik tegen, want ik kan erg goed duiken naar alle hoeken. Soms hebben we een wedstrijd tegen een ander G-team. Dat vind ik wel een beetje spannend.

Daarnaast werk ik 4 dagen per week. Daar ga ik iedere dag op mijn fiets naar toe.

Maandag: Dan werk ik bij Hout. Dichtbij Karwei in Hoorn. Daar maak ik lampenpoppen, brand ik teksten en figuren in wat ik heel secuur kan, vogelhuisjes en dingen verven. Met mijn begeleiding kan ik leuke grapjes uithalen. En vaak win ik met het voetbalspel.

Dinsdag: Dan werk ik bij de Kunstwerkplaats. Ook in de buurt van Karwei, maar dan iets verder. Daar maak ik dingen van klei zoals hartenschaal, paard, kikker, egel, bordjes, dit wordt gebakken en geglazuurd. Bobsy poppetjes, die we naaien en andere dingen. Het keramiek wordt bij Pand 12 verkocht. ’s Middags ga ik schilderen, mooie schilderijen. Binnenkort is er een tentoonstelling van onze schilderijen. Ook hier heb ik fijne begeleiding en maken we leuke grapjes.

Woensdag: Dan werk ik bij Pand 12 in de stad. Daar maak ik waxinelichtjes, kaarsen dompelen, inpakken en mag ik achter de kassa staan en klanten helpen. Ook heb ik soms thee dienst en maak ik de buitenboel schoon. Ook hier is het erg gezellig.

Donderdag: heb ik een dagje vrij. Dan doe ik klusjes in huis zoals de woonkamer schoonmaken en Fida ( de hond) uitlaten en ga ik dingen voor mezelf doen. Tussen de middag komt mijn vader thuis en eten we samen een broodje.

Vrijdag: Deze dag werk ik bij Mak Blokweer. Dit is een natuur educatief centrum in Blokker waar ze veel dieren hebben. Daar stofzuig ik ’s morgens de tentoonstellingsruimte. ’s Middags maak ik het konijnenhok schoon en ga ik mee naar de geiten om te kijken hoe het met ze gaat en nog andere klusjes. Ook hier werk ik met plezier.

Ik vind het fijn om zoveel verschillende werkplekken te hebben en heb ze zelf gekozen. Ook verheug ik me erop om samen te gaan wonen.

Contact

Stichting Bij Anders - Secretariaat
Rie Beisenherzland 22
1705 LL HEERHUGOWAARD

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IBAN: NL52RABO0322765552
BIC: RABONL2U  Rabobank
Kamer van Koophandel 69553858

Investeerders

Wilt u meer informatie over ons initiatief?

Wij nodigen u graag uit voor een kopje koffie bij Brownies&downieS in Alkmaar om alvast in de sfeer te komen.

Stichting Bij Anders heeft een ANBI status. Wat houdt dat in? ANBI is de afkorting van: Algemeen Nut Beogende Instelling.

De ANBI-status heeft de volgende fiscale voordelen waar u als donateur of sponsor gebruik van kunt maken.

SponsorKliks

Met SponsorKliks steunt u Stichting Bij Anders met een financiële bijdrage zonder dat het u een cent extra kost!

Voordat u iets gaat kopen klikt u op het SponsorKliks logo. U wordt doorgeschakeld naar de website. Klik op het logo van de webwinkel waar u iets wilt bestellen. U doet uw aankoop zonder extra kosten. De webwinkel keert ons dan een percentage uit en dat is eigenlijk gratis geld! 

Uw winkel zit er zeker tussen: Wehkamp, Bol.com, Coolblue, Booking.com, Expedia, Zalando, Thuisbezorgd, Hema etc.

Koop online en sponsor Bij Anders!