Isa

Ze geniet enorm van de leuke uitstapjes die we al gemaakt hebben met de andere bewoners van “Bij Anders“

Isa is een vrolijk, enthousiast, sociaal meisje van 18 jaar. Ze woont samen met ons, haar ouders en onze poes Mauw in Egmond aan Zee.
Isa gaat nu nog drie dagen naar Mytylschool de Ruimte in Bergen. We hebben gekozen voor een jaartje extra naar school, omdat ze erg moet wennen aan de overgang van school naar dagbesteding en ook omdat ze het nog erg leuk en gezellig vindt op school. Op dinsdag en vrijdag loopt Isa stage.

Dinsdag gaat ze naar Centrum 31 in Heerhugowaard. Een centrum met verschillende dagactiviteiten, kunstzinnig, ambachtelijk of servicegericht. Isa is begonnen bij het inloopcafe, een servicegerichte groep. Tafels dekken, koffie en thee zetten, kleine boodschappen doen, tafels afruimen en natuurlijk de afwas. De clienten en medewerkers van Centrum 31 komen hier koffie drinken en lunchen maar ook de wandelclub komt op dinsdag, Isa verzorgt dan de koekjes. Samen met haar begeleidster vindt ze het leuk om af te wassen (afdrogen kan ze al heel goed) en boodschappen doen blijft ook een feestje.

Gedurende dit jaar willen wij met Isa en haar begeleidster kijken welke activiteiten haar aanspreken en bij haar passen en binnen haar mogelijkheden liggen.

Vrijdag werkt Isa op de papierwerkplaats van Scorlewald in Schoorl. Plakken, scheuren, knippen, lijmen en tekenen. Samen met de groep maken ze prachtige producten van geschept papier, zoals schalen en omslagen van mappen en schriften. Iedereen levert een bijdrage aan het eindproduct. Isa houdt zich nu nog voornamelijk bezig met het begin van het proces, scheuren, maar iedere keer weer een stapje verder. Isa gaat graag heen, in de lunchpauze met z’n alle soep eten uit eigen keuken, wandelen, naar de boerderij, de tuinderij of limonade drinken in de lunchroom. Ook hier is gezelligheid en de omgang met collega’s heel belangrijk voor haar. Het is de bedoeling dat ze na dit schooljaar vier dagen gaat werken.

Naast school en stage heeft ze maandagmorgen zwemles. Op dinsdagmiddag, rijdt ze paard of zingt ze bij zorgboerderij de Buitenkans in Bakkum.

Jarenlang heeft ze samen met Nicole paardgereden of gezongen, maar omdat Nicole is gaan werken is ze helaas gestopt. Ook heeft Isa jarenlang samen met Nicole in de klas gezeten, dus hoe leuk is het nu dat ze samen gaan “Wonen bij Anders“.

Op zaterdag gaat ze om de week naar de Buitenkans, dieren verzorgen (paarden, kippen, varkens). Met de paarden de duinen in en samen broodje smeren, eten, spelletjes doen, veel lol maken en genieten. Isa kan heerlijk genieten van de reuring om haar heen en vaak is alleen kijken al genoeg!

Thuis fietsen we veel op de duofiets, gaan we naar de duinen, waar we een moestuin hebben met een trampoline en een schommel, maar natuurlijk moet daar ook geholpen worden. Water geven, gras maaien, aardbeien plukken, maar ook hier geniet Isa ervan om te kijken hoe papa aan het werk is, hahaha !!

Natuurlijk speelt ook Isa graag met de Ipad, filmpjes en foto’s kijken, muziek luisteren (het liefste heel hard). Zomers genieten we van het strand en als het weer het toelaat samen met papa op de catamaran. Isa houdt van enorm lekker en het liefste veel eten, heerlijk om met haar op vakantie te gaan en alles te proeven en te proberen.

Ze heeft het wel over “Wonen Bij Anders“ maar of ze het helemaal beseft! Ze geniet enorm van de leuke uitstapjes die we al gemaakt hebben met de andere bewoners van “Bij Anders“ en zo proberen we Isa er langzaam op voor te bereiden.

Contact

Stichting Bij Anders - Secretariaat
Rie Beisenherzland 22
1705 LL HEERHUGOWAARD

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IBAN: NL52RABO0322765552
BIC: RABONL2U  Rabobank
Kamer van Koophandel 69553858

Investeerders

Wilt u meer informatie over ons initiatief?

Wij nodigen u graag uit voor een kopje koffie bij Brownies&downieS in Alkmaar om alvast in de sfeer te komen.

Stichting Bij Anders heeft een ANBI status. Wat houdt dat in? ANBI is de afkorting van: Algemeen Nut Beogende Instelling.

De ANBI-status heeft de volgende fiscale voordelen waar u als donateur of sponsor gebruik van kunt maken.

SponsorKliks

Met SponsorKliks steunt u Stichting Bij Anders met een financiële bijdrage zonder dat het u een cent extra kost!

Voordat u iets gaat kopen klikt u op het SponsorKliks logo. U wordt doorgeschakeld naar de website. Klik op het logo van de webwinkel waar u iets wilt bestellen. U doet uw aankoop zonder extra kosten. De webwinkel keert ons dan een percentage uit en dat is eigenlijk gratis geld! 

Uw winkel zit er zeker tussen: Wehkamp, Bol.com, Coolblue, Booking.com, Expedia, Zalando, Thuisbezorgd, Hema etc.

Koop online en sponsor Bij Anders!